BANDS

Een overzicht van mijn andere bands en projecten

foto © Duncan de Fey

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar ooit in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Hierbij gebruik makend van dezelfde karakteristieke mix van Amerikaanse roots-stijlen.

Hun repertoire bestond aanvankelijk uit songs van The Band, aangevuld met vergeten pareltjes uit de americana. Gaandeweg zijn de drie steeds meer eigen werk toe gaan voegen, waarvan een proeve is vastgelegd op hun titelloze EP uit 2015.

Voor de voorjaarstour van 2018 wordt de inspiratie voor een groot deel gehaald uit New Orleans, smeltkroes en geboorteplaats van jazz, rhythm & blues, soul en funk. Verwacht songs (in de stijl) van o.a. Fats Domino, Allen Toussaint en Dr. John.

Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met veel instrumentaal vuurwerk en fraaie driestemmige zang. En passant het bewijs leverend dat een semi-akoestisch trio zonder drummer wel degelijk kan grooven!

  • Roel Spanjers (JW Roy, Frédérique Spigt) – piano/accordeon/zang
  • Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar/mandoline/zang
  • Wouter Planteijdt (Sjako!, Paul de Munnik) – gitaar/zang

https://www.facebook.com/triospanjersdijsseldonkplanteijdt

foto © Duncan de Fey

While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison)

Op 25 februari 2018 is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.

While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn latere solowerk. Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass, Bangladesh…

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Met veel meerstemmige zang, vanzelfsprekend. Hierbij ondersteund door een toetsenist, bassist en drummer van de bovenste categorie.

Een aanrader voor iedere liefhebber van tijdloze popmuziek met verfijnd gitaarwerk.

bezetting:

  • Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, JW Roy) – gitaar, zang
  • Vincent van Warmerdam (Orkater, The Moondogs) – gitaar, zang
  • Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
  • Rob Geboers (Ricky Koole, Freek de Jonge) – piano, hammond, zang
  • Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
  • JJ Goossens (JW Roy, Sunset Travelers) – drums

https://www.facebook.com/TributeToGeorgeHarrison/

foto © Bertil van Wieren

Erwin Nyhoff

Sinds de zomer van 2017 speel ik gitaar bij de beste rockzanger van Nederland. Hij stond begin jaren ’90 al op Pinkpop met zijn Prodigal Sons, en maakte de afgelopen jaren een doorstart na zijn deelname aan The Voice of Holland. Momenteel speelt hij regelmatig met Erwin Nyhoff Plays The Boss, zijn eerbetoon aan (inderdaad) Bruce Springsteen.

https://www.erwinnyhoff.nl/

foto © Izaak Slagt

Liseth Horsten

Singer-songwriter, ook wel ‘het best bewaarde geheim van Tilburg’ genoemd, met wie ik sinds 2015 speel. Folky americana met een country-knipoog.

Met bassist Lucas Beukers erbij heten wij Liseth & the Lost and Found.

http://www.lisethhorsten.nl/

foto © Duncan de Fey

Norwegian Wood

Sinds 2015 organiseer ik, samen met collega-liedjesschrijver Dirk-Wim in ‘t Hof, akoestische concerten in de Thiemeloods te Nijmegen, onder de naam Norwegian Wood. Iedere derde vrijdag van de maand, van oktober t/m mei, nodigen we bijzondere artiesten van eigen bodem uit, en openen de avond zelf vaak met een paar liedjes.

De volgende artiesten waren al eens bij ons te gast:

2015/2016

Jeroen Kant & Mathijs Leeuwis, Stevie Ann, Bertolf,Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt + In ‘t Hof, Frédérique Spigt, Björn van der Doelen, Marien Dorleijn, Anneke van Giersbergen

2016/2017

JW Roy, Lea Kliphuis, The Watchman + Op Zoek Naar Johan, Anne Soldaat + Iris Penning, Gerson Main + Demi Knight, Ruben Hein, Frans Pollux, Ernst Jansz, Jelle Paulusma + Theo Sieben

2017/2018  

Erwin Nyhoff, Mondo Leone, Marcel de Groot, Roos Blufpand, Steam Power, André Manuel

voor recente concertagenda: www.thiemeloods.nl