Met drie verschillende muzikale projecten speelt Eric van Dijsseldonk in februari in Eindhoven (2x) en Helmond (1x). De gitarist,  zanger en songschrijver (opgegroeid in Veldhoven en oud-inwoner van Eindhoven) geeft uitleg.

Presentatie van zijn mini-album met de titel 45. Een verwijzing naar het toerental van singletjes én zijn leeftijd op het moment dat Van Dijsseldonk de liedjes ging schrijven. 1 februari, Café ’t Vonderke, Eindhoven (21.00 uur). Samen met gitarist Rolf Verbaant.
Van Dijsseldonk: ,,Mijn vorige plaat dateert uit 2010. Daarna had ik ’t wel even gezien met het schrijven van eigen nummers. Ik wilde vooral leuke dingen doen als sessiegitarist. Maar op een bepaald moment begon het toch weer te jeuken. Als ik zelf iets maak, heb ik tijd nodig om te kunnen mijmeren. Dat schoot erbij in, want ik ben vader van twee jonge kinderen. Toen de jongste de schoolleeftijd bereikte, kreeg ik meer tijd. Ik was toen 45 jaar, het liep allemaal uit en inmiddels ben ik 47. Haast automatisch gaan de liedjes over een veertiger die reflecteert op het leven. Waarom geen heel album? Ik vind dit een mooi, kloppend geheel. Met nog meer songs erbij zou het concept verwateren.”

While My Guitar Gently Weeps – A Tribute To George Harrison. Met een zeskoppige band speelt Van Dijsseldonk (sinds 2006 inwoner van Nijmegen) werk van de jongste Beatle (1943-2001). Hij schreef uiteraard de titelsong van de voorstelling, maar ook klassiekers als Something en Here Comes The Sun. 17 februari, Cacaofabriek, Helmond (20.30 uur).
,,George zou dit jaar zijn 75ste verjaardag hebben gevierd. Ons repertoire bestaat voor de ene helft uit zijn Beatles-composities en voor het andere deel uit solo-werk. Harrison heeft een hele uitgearrangeerde manier van gitaarspelen: elke noot valt op zijn plek, geen gepiel. Ik heb een zwak voor George: hij zat tenslotte in één band met twee enorme ego‘s als Paul McCartney en John Lennon en wilde zelf ook songwriter zijn. Ik zag ooit de film A Concert For George, waarin zijn liedjes achter elkaar worden gespeeld. ‘Wàt een repertoire!’, dacht ik. ‘Dat moet worden uitgevoerd’.”

Optreden met toetsenist Roel Spanjers en gitarist Wouter Planteijdt. Net als Van Dijsseldonk twee ervaren muzikanten met veel (sessie)klussen.  19 februari, Grand-Café Meneer Frits, Eindhoven (21.00 uur).
,,Een optreden van ons drieën regelen is altijd een enorme agenda-puzzel, want we zijn heel druk bezet. Maar het is té leuk om niet te doen. We speelden voor het eerst samen in een theatershow over The Band (een van de meest invloedrijke groepen uit de historie, mede-grondleggers van de rootsrock, red.) We doen hun nummers, maar ook minder bekende pareltjes van muzikanten als Bobby Charles en Allen Toussaint. Met name Roel weet veel over artiesten die niet zo bekend zijn, maar wèl geweldige muziek hebben gecreëerd. En we brengen ook eigen liedjes. Ja, repeteren is zeker nodig, al voelen we elkaar goed aan. Vaak hebben we aan de toonsoort genoeg, dan vallen de instrumenten en stemmen vervolgens op hun plek. We zijn alledrie zowel muzikant als leadzanger en hebben heel karakteristieke stemmen. Het is echt een project van verwante zielen. ”

Frank van den Muijsenberg